Vragen en antwoorden

Er zijn natuurlijk veel vragen…

en hier hebben we de eerste antwoorden

De ontwikkeling van Buitenveen Aalsmeer is in September 2023 in een nieuwe fase beland. Er wordt hard gewerkt aan de invulling van buurt 1 en er zijn ook al activiteiten in het gebied: als eerste zijn aan de Aalsmeerderweg en Legmeerdijk de projectborden geplaatst.

Op deze pagina proberen we de meest voorkomende vragen te beantwoorden.

De vragen en antwoorden (status november 2023)

Naar verwachting zullen we medio 2024 meer informatie kunnen geven over de definitieve ontwikkeling van de eerste buurt. Dan is ook meer duidelijk over de soorten woningen, het aandeel koop en huur én is er ook informatie beschikbaar over de inschrijvingsprocedures.

Voor de sociale huurwoningen heeft Buitenveen Aalsmeer een partner: Eigen Haard. Via Eigen Haard komt informatie over de inschrijving en toewijzing van woningen in Buitenveen Aalsmeer beschikbaar. Voor huren in de vrije sector (o.a. middenhuur) is op dit moment nog niet bekend via welke aanbieder, makelaar of platform deze woningen gaan worden verhuurd.

Dat kan nog niet. Maar je kunt je wel aanmelden voor de nieuwsbrief via de button rechtsboven in de site. Je wordt dan als eerste geïnformeerd over alle ontwikkelingen in en rondom Buitenveen Aalsmeer. Via de nieuwsbrief delen we alle beschikbare informatie over het woningaanbod,  (interieur)beelden, maar natuurlijk ook alles met betrekking tot de verkoopprocedures

Daarover is nog niets concreet bekend, wat wel bekend is dat het woningaanbod divers is, en komen verschillende woningtypen in verschillende prijsklassen.

Zodra en meer bekend is, laten we dat weten via de nieuwsbrief. Deze informatie wordt ook geplaatst op de website.

Er komen allerlei woningen, zowel koop als huur. De huurwoningen worden verhuurd via Eigen Haard. De vrije sector koopwoningen worden verkocht door RoosdomTijhuis en Van Wanrooij.

Er komen zeker ook levensloopbestendige woningen in Buitenveen Aalsmeer.  Dat zijn niet alleen appartementen, maar er komen ook grondgebonden woningen, waarbij h een slaapkamer en badkamer op de begane grond gerealiseerd wordt. We weten nog niet in welke deelfase deze woningen gerealiseerd worden. Medio 2024 verwachten we hierover  meer informatie te kunnen verschaffen.

Het is dan handig om ingeschreven te zijn voor de nieuwsbrief. Dat kan via de knop Nieuwsbrief op de homepage, of de knop helemaal rechts boven aan de pagina. Dan krijg je de komende periode namelijk alle informatie in de mail. Heb je andere vragen? Maak dan gebruik van het  contactformulier: hier kunnen vragen gesteld worden. Voor zover mogelijk zullen we die ook (snel) beantwoorden.

En wellicht komt de vraag en het antwoord wel in deze populaire rubriek!

Planning

Start verkoop eerste woningen

Medio 2024

Bouwrijp maken van de grond

Eind 2024

Start bouw

Medio 2025

Oplevering eerste woningen

2026

Actuele informatie

Het bestemmingsplan is vastgesteld en wordt binnenkort onherroepelijk. Nog even geduld dus. Het team is druk bezig met de verdere uitwerking van het plan en de voorbereiding voor start verkoop. We kunnen naar verwachting ergens in 2024 starten met de verkoop van de eerste woningen in Buitenveen Aalsmeer.

Op de hoogte blijven?

Zie je jezelf hier al wonen? Nog even geduld, er wordt nog druk gewerkt aan alle plannen. Wanneer alles volgens planning verloopt hopen we medio 2024 meer te kunnen vertellen over de eerste woningen. Wil je als eerste geïnformeerd worden? Dat kan! Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en mis niets! We houden je graag op de hoogte over Buitenveen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief