Over Buitenveen

Een nieuwe wijk

De komende jaren wordt druk gebouwd aan ongeveer 850 woningen en appartementen verspreid over drie buurten. Er komen veel verschillende woningen. Van sociale huur, middeldure huur en koop tot vrije sector koop. Allemaal energiezuinig, duurzaam en gasloos.

Hier komt een mix van buren. Starters, stadters, jong, oud. Met, zonder of weer zonder kinderen. Met plezier bouwen we aan een nieuwe toekomst. Een nieuwe wijk. Een nieuwe plek. Met om de hoek van alles te doen.

Omgeving

Buitenveen Aalsmeer wordt gebouwd naast Nieuw Oosteinde in Aalsmeer, bij Westwijk in Amstelveen.

In de buurt vind je van alles. Van tuincentrum Het Oosten tot het magische Oosterbad. Van een winkelcentrum op de hoek tot Stadshart Amstelveen. De mooiste bloemen, de lekkerste landwinkel en dat leuke eettentje voor met de kids. Of die sterrentent voor even samen. Voor een basisschool kun je zelfs al op loopafstand terecht, in het kindcentrum komt ook een kinderdagverblijf, voor- en naschoolse opvang. Gewoon in de wijk!

De kernen Aalsmeer en Bovenkerk zijn een bezoek meer dan waard. Zeilen en watersporten kun je op de Westeinderplas. En ook het Amsterdamse Bos biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor recreatie en plezier!

Geschiedenis

Buitenveen Aalsmeer is een voormalig veengebied. Lang geleden waren hier plassen, poelen en meren, omrand door de typische lintbebouwing van waaruit het veen werd afgegraven.

Vele van die wateren zijn later weer ingepolderd, zoals de Oosteinderpoelpolder en Legmeerpolder. Die structuur van de oorspronkelijke veenontginning en de latere polders zie je nog terug in het landschap en is als raster gebruikt voor de inrichting van Buitenveen Aalsmeer.

Bereikbaar­heid

Buitenveen Aalsmeer ligt enorm centraal, je rijdt via de N231 zo de A9 op. Binnen een autokwartier ben je op Schiphol of in hartje Amstelveen en Amsterdam. Maar binnen een half uur zijn ook Den Haag, Utrecht en Almere aan te rijden. Met de fiets zit je zo in hartje Aalsmeer en Amstelveen. Nog gezonder? In 35 minuten fiets je naar de Zuidas.

Qua openbaar vervoer zijn er bij Buitenveen Aalsmeer bestaande busverbindingen naar Amsterdam Zuid, Bijlmer en de rand van Amsterdam Centrum. Amstelveen Westwijk ligt op steenworp afstand, daar pak je de sneltram naar Amsterdam Zuid en de Noordzuidlijn.

Op de fiets naar Amsterdam

Van Buitenveen Aalsmeer naar Amsterdam Centrum is een heerlijke tocht, dwars door het Amsterdamse Bos!

Op de hoogte blijven?

Zie je jezelf hier al wonen? Nog even geduld, er wordt nog druk gewerkt aan alle plannen. Wanneer alles volgens planning verloopt hopen we medio 2024 meer te kunnen vertellen over de eerste woningen. Wil je als eerste geïnformeerd worden? Dat kan! Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en mis niets! We houden je graag op de hoogte over Buitenveen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief